Nyersvászon

A mai, gyorsan fejlődő trendeknek köszönhetően egyre nagyobb és széles anyagkészletekből lehet válogatni. Ezeket az anyagokat két nagy csoportra lehet osztani. Az egyik csoportba a a mesterséges anyagok tartoznak. Ide sorolhatjuk többek között a cellulóz vagy viszkóz alapú, illetve a poliészter anyagokat is. A másik csoportba pedig a természetes anyagok tartoznak. Ezek közé lehet sorolni a növényi (len, kender) és az állati (gyapjú, lószőr) eredeteű anyagokat, illetve a kisebb elterjedési körrel rendelkező ásványi eredetű anyagokat is. A természetes anyagok közül az egyik legszélesebb felhasználási körrel rendelkező textil a nyersvászon.

A nyersvászon egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező anyag, hiszen erős, strapabíró és ellenálló anyag, így tartós és időtálló megoldásokat készíthetünk a segítségével. Nagyon széles és igen változatos felhasználási körrel rendelkezik a nyersvászon. Többek között alkalmazhatjuk takarók, ágynemű huzatok, függönyök, kárpit huzatok, vászontáskák és felsőruházat, valamint rolók készítésére is. Ezek mellett a nyersvászon anyagot olykor még a könyvkötészetben is felhasználják. Leggyakrabban pamut vagy lenvászon adja a nyersvászon alapját, amelyet olajjal vagy sellakkal kezelnek. Ennek köszönhetően lesz ellenálló és tartós az anyag.

Otthonunk dekoálásának valóban csak a képzelet szabhat határt. A különböző anyagok, színek és minták választéka egyedi és páratlan megoldásokat tesz lehetővé. A nyersvászon egyik érdekessége, hogy különböző textilipari eljárással más anyagok alapját képezi. Egyszerű festéssel vagy nyomással egyszínű vagy mintás vásznakat hozhatunk létre, így még egyszerűbb és könnyebb lesz harmóniát teremteni az adott helyiségek kiegészítői között.

A nyersvászon, mivel strapabíró anyagról van szó, kiválóan alkalmazható nagyobb igénybevételnek kitett helyeken is, mint például éttermek, szállodák, esetlegesen kórházak. A nyersvászon anyagot nagyon könnyű tisztítani és kopásállóságának köszönhetően hosszútávon is megőrzi remek tulajdonságait.

Kapcsolód termékeinket az alábbi linkre kattintva érheti el:

Nyers pamutvászon |